Moj blog

8. december, 2013SPORAZUMEVANJE Z ANGELI

Drage sestre in bratje, povsod okoli vas smo. Iščemo načine in poti, kako se vam približati in priti v stik z nami. Samo malo miru potrebujete in slišali nas boste. Sporazumevanje z nami, sporazumevanje z angeli, je nekaj tako naravnega kot dihanje. Zato zadihajte z nami.

Na moja prva srečanja z angeli se nisem pripravila. Preprosto so stopili v moje življenje in mi pričeli prenašat informacije, ki so bile na nek način čisto pod površjo moje zavesti. Pravzaprav je njihov vstop v moje življenje povzročil spremembo mojega razmišljanja, načina bivanj in razumevanja same sebe. Pred tem sem bila čisto vsakdanja oseba z vsakdanjimi skrbmi.

Da sem torej prišla v stik z njimi, se nisem nič posebej poglabljala vase, bila sem vsejedka in moj način življenja je bil čisto povprečen. Prav zato bi težko trdila, da poznam vsesplošno formulo, kako privabit ta čudovit bitja v vaša življenja, bom pa šla skozi tista najbolj poznana načela in jih s svojimi izkušnjami malček pretresla, premlela in vam na ta način podala širši pogled in misel na to, kaj pravzaprav potrebujete, da pridete resnično v stik z njimi.

velika2aZačnimo s pripravo okolice, ki je najprimernejša za sporazumevanje z angeli. Kot verjetno že veste, se angeli nahajajo povsod. Sama sem jih – še preden sem sploh vedela, kdo so – najpogosteje srečevala v naravi. Pa tudi ob različnih športnih aktivnostih. Menim, da bodo angeli prišli v stik z vami, kjer bo vam najljubše, kjer se boste počutili dobro, pomirjeno, varno. Najsi bo to vaš dom, otroško igrišče ali pa skrit kotiček, kamor si hodite polnit baterije. Za »klepet« z njimi ne potrebujete posebnih dišav, kristalov ali glasbe. Če vas le-ti pomirjajo so seveda dobrodošli, a tudi brez njih lahko ustvarite čisto svojo rutino oz. obred, ki vam bo predstavljal občutek varnost in posledično ustvaril mir, ki ga potrebujete zase, da se osrediščite. Pozabite na prebrane napotke. Sami si ustvarite dom, svoj dom, kjer boste vedeli, kdo ste.

Kot sem že velikokrat poudarila, se bodo angeli “počutili dobro”, kjer se boste tudi vi. Zato se ne smete čutiti dolžne izpolnjevati prav vsak napotek raznih avtoric, ki pravijo, da potrebujete takšne in drugačne vonjave, kadila, glasbo. Ste unikum in začnite se tako tudi obnašati. Naj bo prav ali narobe, če boste vedno zvesti sami sebi, vas bodo angeli lažje privabili k sebi. Angeli namreč ne sodijo, kdo je dober in kdo ni oz. kdo dela prav in kdo ne. Kar se vam danes zdi pravilno, se vam bo lahko čez leto ali dve zdelo čisto napačno. Ni ene poti do vzpostavljanja stika z njimi. Toliko kot je življenj, toliko je načinov.

Pa vseeno. Določeni avtorji trdijo, da je –preden pokličete angele- dobro prečistit svoj dom; prepleskati stene, počistiti preproge s čistiloma ali jih celo zamenjati, namestiti kristale v različne prostore, prižigati kadila … Pravzaprav se mi vse to zdi zelo smiselno, da postorimo v svojem domu. Zaradi tega se bomo boljše počutili in se raje zadrževali v naših prostorih. Je pa malček nerealno pričakovati, da bo človek najprej preuredil svoj dom in šele nato priklical angele. Angeli nas slišijo tudi v avtu, na vlaku ali avtobusu, na delovnem mestu in na pločniku pred izložbo trgovine. In noben od teh krajev ni posebej prečiščen za vas.

velika6aPodobno je tudi z glasbo. Nekateri lahko živijo brez nje, drugim je skoraj kot hrana. Večina avtorjev svetuje klasično glasbo, verjetno je ta res najprimernejša za sproščanje in za vse, ki nimajo izoblikovanega glasbenega okusa. Ne morem pa pokimati ob trditvi, da je edinole klasična glasba glasba, ob kateri se sprostimo. Vsak ima svoje okuse in svoje preference, vsak si polni baterije na svoj način. Vsak najbolje ve, kaj mu je blizu. Angeli so igriva bitja, radi plešejo in rajajo, zakaj bi se omejevali na klicanje ob mirni glasbi v lotosovem položaju, ko lahko plešemo in se radostimo ob svoji najljubši pesmi?

Tudi kar se tiče vonjav smo spet pri osebnih preferencah, ki se mi zdijo pomembnejše od »vsesplošnih resnic«. Če nam je bolj všeč vonj limone, zakaj izbrati ravno vonj vrtnice, ki jo vztrajno povezujejo z angeli(in odpiranjem četrte čakre)? Resda imajo vonjave in rastline močan vpliv na nas, a pri pripravi okolja moramo prisluhniti najprej našim osebnim potrebam – mogoče pa potrebujemo vzpodbudo in ne pomiritev pri klicanju angelov, kdo to ve, če ne vi?

Kar zadeva pripravo okolja na klicanje angelov je najpomembnejše, da najdete nek miren kotiček, kje vas ne bo nihče motil in kjer se boste počutili v harmoniji sami s sabo, ne glede na to, ali boste ležali, sedeli ali pa plesali. Ostalo -vam zagotavljam- boste odkrivali sproti, ko boste začeli čutit sebe in spoznali svoj pravi jaz.

Slikovni vir: slika 1, slika 2, slika 3

11 komentarjev

  1. Mihaela pravi:

    Zelo pošteno napisano,ni kaj.Angeli so ves čas z nami kamorkoli gremo.Da se povežemo z njimi potrebujemo resnično samo nekaj miru – drugo pride vse sproti.Kar določeni ljudje pišejo o angelih,njihova pravila kako vzpostaviti stik z njimi je mogoče vredu za določene ljudi,absolutno pa ne za vse,ker res ni nekega enotnega načina in kdor trdi de je … vemo dobro,kdo je.

  2. Anemone pravi:

    Sporazumevanje z angeli je danost.Do te danosti te lahko pripelje poduhovljen način življenja ali se preprosto s tem rodiš.

    Vsa zgoraj povzeta navodila pa so samo pesek v oči, samo da jih podajaš z rokavicami in zelo strpno,pa še vedno se razume,da so ti bolj smešna kot kaj drugega 😉

  3. Nina pravi:

    Prav z vsem se strinjam, najbolj pa mi je všeč,ko pišeš o glasbi,ki NAJ BI jo potrebovali ob meditaciji – važno je,da je nam všeč,da se počutimo ob njej dobro in da nas sprošča.Osebno mi dviguje vse dlake in lase glasba,ki spremlja vse new age dogodek in ki mi jo “vsiljujejo” na takšnih dogodkih.

    Pravzaprav je že ves imidž,ki spremlja duhovne svetovalce meni čisto zoprn,vsa tista kadila in vonjave,pa določene obleke in vse, kar bi radi prodali pod znamko “duhovnost”.

    Duhoven čloevk je tisti,ki sledi svojemu srcu in ne množicam.

  4. Pinka pravi:

    Vsak lahko čuti angele,če čuti samo kanček ljubezni v svojem srcu.Angeli so v resnici naša vest, naše srce, naše notranje vodstvo in iskanje tega zunaj sebe ne pripelje čisto nikamor razen kot v slepo ulico.

    • Vita pravi:

      Za klicanje angelov potrebuješ najprej ljubezen,odprto srce (o tem si že pisala) … vse ostalo pa pride res samo.

  5. Angel pravi:

    Očitno se prav vsi strinjamo, da se z angeli sporazumevamo s srcem 😉

  6. Angel pravi:

    Očitno se prav vsi strinjamo, da se z angeli sporazumevamo s srcem 😉

  7. Fallen Angel pravi:

    Berem komentarje in ne vem ali sem sam jaz tisti ki zgoraj bere kako se pripravi okolje za sporoazumevanje z angeli?! Sej eni komentarčki sp prou lušni 😉

    • Tujka pravi:

      Komentar se običajno porodi ob prebiranju, lahko je bolj ali manj vezan na rdečo nit teksta.To res ni tako važno. Sploh če jih pet pred tabo zajadra v drugo smer. Nekaj bo na tem, a ne Fallen Angel?

      Sicer so mi bolj pri srcu posti na temo o duhovni rasti,o delu na sebi. Tej na temo angelov se mi zdijo pikič “prisiljeni”, moj šest čut pravi, da tudi avtorica bloga raje piše o duhovni poti kot pa razpravlja o raznih angelskih pisunkah 😉

      V vsakem primeru pa je pisanje vedno na nivoju, bravo.

  8. nekdo ki ima rad nadnaravne sile pravi:

    Vse kar ste napisali je krasno. Zanima me kako se še lahko povežemo z angeli oz. nadnaravnimi silami