Moj blog

19. oktober, 2013ANGELSKA DEJANJA

Drage sestre in bratje, bliža se čas, ko bo listje na drevesih odpadlo. Bliža se nov cikel, nov letni čas, ki ponuja nove izkušnje, nove sanje, nove pravljice. Začutite jesen okoli sebe, začutite jo v sebi. Spoznajte bajko, ki jo nosite v svojem srcu in delite jo z drugimi. Prepoznajte angelska dejanja v pričujočem času.

Vsak nosi angela v sebi. Večina tega še ne vedo, a velik del se vas že zaveda in neguje to bogastvo, ki prinaša luč, ljubezen in zaupanje tudi v deževne dneve naših življenj.

Angela v sebi ne odkrivamo z meditacijo, pravzaprav je to eno redkih področjih, ki zahteva od nas samo dejanja, angelska dejanja. Za to torej niso potrebne molitve, potrebne so samo prave odločitve in šele nato morajo slediti dejanja. A pred dejanji moramo najprej najti v sebi dovolj ljubezni, potrpljenja, razumevanja in topline, saj ko delamo za druge, moramo dajati sebe, iz sebe. Vsakič, ko delamo nekaj »na silo«, delamo proti sebi. In dokler bomo drugim pomagali brez jasnega pretoka ljubezni, bomo delali narobe, na silo. Od tega pa ne bo imel nihče nič.

blog104b2Ko sem se prvič srečala s prostovoljstvom, sem bila pahnjena v situacijo, ki je najprej nisem poznala, nisem obvladovala in še zdaleč nisem bila zrela zanjo. To je bila lepa izkušnja, ki mi je jasno pokazala, kako mora človek – preden se loti kakršnega koli dela ZA druge – obvaldati najprej samega sebe. Ni dovolj želeti drugemu dobro, treba je imeti dovolj ljubezni, zase in za svojega bližnjega.

Vse kaže, da najlaže spoznamo angela v sebi, ko delamo za druge. Zato se lahko to jesen odločite, da bo vaša letošnja jesenska pravljica obarvana z dobrimi deli. Vsak dan ena pozornost, malenkost, ki polepša bivanje vam in vašim bližnjim. Vztrajajte pri dobrem, v dobrem in vsak dan odkrijte plast za plastjo, ki vas loči od svoje angelske narave.

Uživajte v tem. Predvsem pa delite to pravljico z drugimi.

Slikovni viri: Blue angels,konachan.com


7 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Spet tema ki se dotakne mojega srca. Hvala!

  2. Jana pravi:

    Zelo lepo napisano.Predvsem mi je všeč ker “čutim” kar pišeš.Z drugimi besedami povedano te prav čutim skozi besede. Skoraj angelsko 😉

  3. Bracken Pepperglow pravi:

    Se pridružujem tvojemu predlogu.

  4. Mihaela pravi:

    Res pametno pisanje.Angela v sebi spoznavamo preko svojih dejanj.Vsak bi moral narediti vsaj eno dobro stvar na dan za drugega.

  5. Aleja pravi:

    Se pridružujem Bracken Pepperglow (od kod to ime, če smem?).Letos bom delila svojo jesensko pravljico z drugimi.

  6. Angel pravi:

    Angelsko pisanje 🙂