Moj blog

21. avgust, 2013ODKRIJTE SE

Drage sestre in bratje, obkroža vas raj. Čas je, da dopustite pretvaram, da se sesujejo. Očistite svoje srce in oči in videli boste. Življenje v vsej svoji svežini. V vsej svoji edinosti. V vsej svoji pravljičnosti. Svet je vrt priložnosti, spustite se vanj, odkrijte se.

Živimo ali samo sanjamo o svojem življenju? Večina ljudi na žalost le sanja v svojem kokonu, kot je bilo prikazano v filmu Matrica. Pričakovanja in predstave, ki smo jih s časom prevzeli za svoje, nam preprečujejo videti stvari in svet, takšne kot so v resnici. In tako kaj hitro svoje življenje prespimo kot uročene Trnjulčice.

K temu prispeva še sistem, v katerem živimo. Družba nas uspešno prevzgaja v vodljive in potrošne ovce. Zaradi svoje zatopljenost v svet, ki nam ga spretno ponuja, radi pozabljamo na to, da smo živi, predvsem pa na to, KDO SMO.

Pot do sebe je bila zame dolgotrajna. Moja največja težava je bila v tem, da nisem znala in zmogla videti, kdo sem in kaj pravzaprav počnem. Od vedno sem rada opazovala druge in jim očitala svoje slabosti. Lažje mi je bilo druge opozarjati na iverje v njihovih očeh, kot pa odstraniti bruno iz svojega.

blog2.3

Končno “razkritje” pa je bilo zame začuda nadvse smešno; spregledati in si priznati svoje nečednosti, je bilo namreč veliko lažje kot jih vse življenje tlačiti, da ne pozabim na večno spraševanje, kaj je narobe z mano in svetom.

In res je –drage sestre in bratje- nečimrnost, tekmovalnost, zavistnost in ležernost so me speljale daleč s poti resnice. Ko te vodijo strasti, ki jih ne znaš prepoznati, življenja ne moreš videti takšnega, kot je. Ko sem se nazadnje le soočila z njimi, sem spoznala, da so samo plod pomanjkanja ljubezni in da jih lahko najlažje premagam oz. odstranim z ljubeznijo.

Zato mi govorijo angeli ves čas o ljubezni. Ljubezen je naš cilj, je naše zdravilo in gonilo življenja. Preprosto – LJUBEZEN.

Ko se človek prvič zazre vase, vidi najprej vso navlako,ki jo je sprejel za svojo. Ne obsojajte se za nekaj, kar v resnici ni vaše. Ne kritizirajte se zaradi strasti, ki vas občasno vodijo.  Raje se prepoznajte; odvrzite tuje želje in odkrijte bitje svojega srca. “Postanite tisto, kar ste.” Od tu dalje postane pot jasnejša.

Moj izziv:

Gotovo ste pri sebi že spoznali lastnost, ki vas moti pri svoji osebni rasti. Poskusite to lastnost prerasti z ljubeznijo. Ne spopadajte se z njo, saj ji s tem samo dolivate moči. Raje pri sebi privzgojite njej polarno lastnost, kot je recimo potrpežljivost, v kolikor ste nepotrpežljivi. Če vas razburjajo v prometu počasnejši od vas, postanite vi še bolj počasni od njih. Meni je na ta način uspelo prerasti marsikatero lastnost.

slika1

slika2

Comments are closed.