Moj blog

21. avgust, 2013LJUBEZEN JE ZDRAVILO ZA VSE

Drage sestre in bratje, ljubite se! Ljubite življenje, ki vam je dano. Ljubite raj, ki vas obdaja. Ljubite svoje bližnje. Ljubezen je rešitev vseh ugank, vseh težav. Zaupajte v ljubezen.

Nekdo mi bo rekel: » Dobro, vse kar praviš drži, a pokaži mi najprej, kako naj spremenim svoj pogled na življenje, ko pa sem razočaran nad vsem, pestijo me težave, bolezni, različna pomanjkanja, …« Potrdila mu bom: »Na svetu ni nič težjega, kot se spremeniti ali pa spremeniti pogled na svet.« In hkrati nič bolj neumnega kot vztrajati v svoji nesreči.

Priznam, da še nisem srečala srečnega ali zadovoljnega intelektualca, ki bi mu lahko nasprotovala v njegovih pogledih na stanje gospodarstva, sociale ali zdravstva. A kaj človeku pomaga okreten razum, ko pa se vsi ti intelektualci z leti prelevijo v razočarane cinike, ki do smrti vztrajajo v svojih pogledih in nesreči. Dvomim, da nam je bil dan razum, da z njim grebemo po svoji ali svetovni nesreči oz. bolečinah. V bolečini se namreč razum konča.

Skratka, hrepenimo po višjem življenju, a nas hkrati nekaj potiska nazaj. Zakaj? Najprej moramo globoko razmisliti in temeljito izprašati srce ter si vzeti dovolj časa, preden se odločimo glede kakršnekoli spremembe. Vzgibi zanje so marsikdaj kratkotrajni in so pravzaprav le posledica odzivov na razočaranje in frustracije življenja. Taki vzgibi izginejo, ko se ponovno potopimo v naše običajno življenje in pozabimo na našo višjo usodo. In se znajdemo spet na začetku kroga.

Impulz, ki nas vodi k spremembi mora biti trajen in močan ter rezultat tiste zrelosti duše, ki jo dosežemo, potem ko smo šli skozi različne izkušnje in se naučili, kar so nas te izkušnje morale naučiti.

velika4a

Preprosto želim povedati, da ko smo resnično pripravljeni, se moramo za spremembo ODLOČITI. Prepoznati dobro v sebi in okoli sebe. Osnovni orodji za to pa sta ZAUPANJE in LJUBEZEN. Z angeli ali brez njih. Naj vam postanejo težave izziv in ne ovira k notranji resnici.

Moj izziv:

Poskusite vnesti ljubezen v odnos do osebe, s katero menite, da imate težave. Vztrajajte, vztrajajte in vztrajajte. Oseba se zaradi tega seveda ne bo spremenila. Le vi boste ob tem lažje videli nagib v njej, ki vas moti pri sebi, ga prepoznali in z ljubeznijo prerasli. Čas bo to osebo ali premaknil iz vašega življenja ali pa bo preprosto ostala ob vas, vendar bo ob odsotnosti “skupne resonance” (torej skupne lastnosti ali nagiba) spremenila odnos do vas.

Pot do sebe je čarobna. Uživajte v njej.

slika1

slika2: Beautiful angel

One Response

  1. niko pravi:

    Čestitke za odlično napisan blog o temi, ki bi ga moral vsak človek prebrati, čeprav ga le redki razumejo.
    Zaupanje in ljubezen sta osnovni orodji človeškega bitja, po katerem hrepeni a ne uporablja.
    In če povzamem dani izziv; resnično ne poskušajte spremeniti vam drage osebe, prijatelja ali sodelavca, ampak delajte na sebi. S tem se bo vaša energija spremenila, ki bo to osebo približala ali pa odstranila iz vašega življenja.
    Le ozrite se nazaj in pomislite kakšne ljudi ste privlačili v svojem življenju, pozitivne in prijazne ali negativne, cinične godrnjače?
    Le z ljubeznijo do ljubezni.

    Aude aliquid dignum